Domowe chipsy
Chipsy mog膮 by膰 zar贸wno zdrowe jak i pyszne, a najlepsze to oczywi艣cie te domowe 馃樇馃挭 Chipsy s膮 bardzo chrupi膮ce i pi臋knie zarumienione 馃崯
Sk艂adniki:
⚜️ 4 sztuki ziemniak贸w
⚜️ 3/3 szklanki wrz膮tku
⚜️ 1 艂y偶eczka ksylitolu
⚜️ 1 艂y偶ka oleju
⚜️ 1 艂y偶eczka rozmarynu
⚜️ 1 艂y偶eczka soli
Ziemniaki obieramy, myjemy i cieniutko kroimy. Do gor膮cej wody w misce dodajemy ksylitol, a nast臋pnie pokrojone w plasterki ziemniaki. Wstawiamy do lod贸wki na 30 min. Po wyj臋ciu z lod贸wki wylewamy wod臋 i dodajemy olej i ulubione przyprawy (poza sol膮). Wszystko dok艂adnie razem mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy nadchodz膮ce chipsy przez 14 min (chipsy wy艂o偶y膰 na papier do pieczenia posmarowany bia艂kiem, nie przyklej膮 si臋 wtedy do blachy). Nast臋pnie wyci膮gamy blaszk臋 i przewracamy chipsy na drug膮 stron臋. Pieczemy kolejne 14 min. Zjada膰 od razu! Najlepiej z dipem 馃樅 u mnie z suszonych pomidor贸w 馃樇 Smacznego !
Komentarze
Prze艣lij komentarz