Domowe snickersy
Domowe snickersy w sam raz po treningu 馃樅馃樆馃挌
Sk艂adniki:
Dolna warstwa:
⚜️ 1,5 szklanki p艂atk贸w owsianych
⚜️ 1/3 szklanki wi贸rk贸w kokosowych
⚜️ 1/3 szklanki zmiksowanych migda艂贸w
⚜️ 0,5 szklanki mas艂a orzechowego
⚜️ 2 艂y偶ki syropu z agawy
⚜️ 0,5 艂y偶eczki ekstraktu z wanilii
⚜️ 2 艂y偶eczki oleju kokosowego
⚜️ 2 艂y偶ki mleka migda艂owego
G贸rna warstwa:
⚜️ 0,5 szklanki daktyli
⚜️ 1 艂y偶ka mas艂a orzechowego
⚜️ 3 艂y偶ki wody
⚜️ szczypta soli
⚜️ 1 艂y偶eczka kakao
⚜️ orzeszki ziemne do posypania
Dolna warstwa:
P艂atki owsiane miksujemy i mieszamy z pozosta艂ymi sk艂adnikami. Keks贸wk臋 wyk艂adamy papierem do pieczenia i smarujemy bia艂kiem (inaczej masa nie b臋dzie chcia艂a si臋 odklei膰). Wlewamy doln膮 warstw臋 i mocno ugniatamy oraz wyr贸wnujemy w keks贸wce. Wstawiamy do lod贸wki.
G贸rna warstwa:
Daktyle moczymy 15 min we wrz膮tku. Gotowe miksujemy z pozosta艂ymi sk艂adnikami (bez orzeszk贸w). Wlewamy na doln膮 warstw臋 i posypujemy orzeszkami lekko je dociskaj膮c. Zostawiamy w lodowce na ok 2 godzinki. Smacznego 馃樅!!
Komentarze
Prze艣lij komentarz