Domowe stripsy
Składniki:
⚜️ 2 piersi z kurczaka
⚜️ 1 szklanka migdałów
⚜️ 4 łyżki startego parmezanu
⚜️ 1 jajko
⚜️ mleko migdałowe
⚜️ sól i pieprz
Kurczaka umyć i pokroić na drobne filety. Dodać sól, pieprz. Migdały zmiksować na drobne ziarenka. Wymieszać z tartym parmezanem. Przygotować 3 talerze. Na pierwszy wlać mleko. Na drugi rozkłócone jajko. Na trzeci panierkę z migdałów i parmezanu. Każdy filet namoczyć w mleku, jajku i panierce. Ułożyć na papierze do pieczenia. Wstawić na 200 stopni z termoobiegiem i piec przez 15 min. Podawać z dipem z awokado. Smacznego 😸!!
Komentarze
Prześlij komentarz