Orzechowa jaglanka na "białej czekoladzie"
Słono słodki smak 😻😻
Składniki na dwie porcje:
⚜️ 3/4 szklanki suchej kaszy
⚜️ 2 szklanki mleka migdałowego
⚜️ 1 miarka białka o smaku białej czekolady
⚜️ 2 łyżki migdałów
⚜️ 3 łyżki płatków migdałowych
⚜️ 2 łyżki płatków owsianych
⚜️ 2 łyżki nasion goji
⚜️ 2 łyżki masła orzechowego
Mleko mieszamy w shakerze z białkiem. Kasze płuczemy we wrzątku i zimnej wodzie po czym przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem zmieszanym z białkiem. Gotujemy Ok 15 min ciągle mieszając by kasza się nie przypaliła. Migdały miksujemy na drobniejsze kawałki. Mieszamy z płatkami owsianymi, migdałowymi i nasionami. Posypujemy gotową jaglankę dodając na koniec łyżkę masła orzechowego (jeżeli masło jest za gęste możemy rozpuścić je w rondelku) Smacznego 😺!!
Komentarze
Prześlij komentarz