Pasta jajeczna



Nie potrzebny żaden majonez by pasta była kremowa i obłędnie smaczna 💚. Dzięki wykluczeniu tego jednego składnika pasta będzie o wiele lżejsza i zdrowsza. Przepis? Banalnie prosty!!

Składniki:

⚜️ 4 jajka
⚜️ 1 garść koperku
⚜️ 1 garść pietruszki
⚜️ 1 garść szczypiorku
⚜️ 1 czubata łyżka jogurtu greckiego 
⚜️ 1 łyżeczka majonezu light
⚜️ sól, pieprz 

Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kosteczkę (lub miksujemy). Koperek, pietruszkę i szczypiorek również bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do jajek razem z jogurtem, majonezem i przyprawiamy solą i pieprzem według uznania. Smacznego 😍   


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty