Ryż jaśminowy z wiśniami
Cudownie wiśniowo - kokosowy smak
Składniki na dwie małe porcje lub jedną dużą:
⚜️ 0,5 szklanki ryżu
⚜️ 1 szklanka mleka sojowego (smak lekko słodki)
⚜️ 0,5 szklanki mleczka kokosowego
⚜️ 1 łyżka soku z cytryny
⚜️ 1 łyżka wiórków kokosowych
⚜️ 1 lub 2 łyżki ksylitolu (w zależności jak bardzo chcecie uzyskać słodki ryż)
⚜️ 2 garście rozmrożonych wiśni
Ryż gotować przez ok. 15 min. Przez pierwsze 7 min tylko w mleku roślinnym, a przez kolejne dodać mleczko kokosowe, sok z cytryny, ksylitol. Gotowy ryż przełożyć do miseczek posypać wiórkami i polać sokiem z rozmrożonych wiśni i samymi wiśniami
Komentarze
Prześlij komentarz