Kasza pęczak na słodko z masłem orzechowym
Uwielbiam kaszę pęczak za jej orzechowy posmak. W związku z tym pomyślałam sobie, że warto byłoby wykorzystać ją w śniadaniu
No i jest !! Kapitalne połączenie pęczaku, masła orzechowego, cynamonu i owoców na mleku ryżowym 
‼️
Składniki dwie porcje:
⚜️ 1 szklanka suchej kaszy pęczak
⚜️ 0,5 szklanki mleka ryżowego
⚜️ 1 łyżka masła orzechowego
⚜️ 1 łyżeczka cynamonu
⚜️ 1 banan
⚜️ 2 garście borówek
⚜️ syrop daktylowy do skropienia garść orzechów
Kaszę pęczak przygotowałam wieczorem gotując ją przez 20 min w wodzie, dzięki temu zaoszczędziłam sporo czasu rano! Następnego dnia wlałam do rondelka mleko i podgrzałam je z masłem orzechowym do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodałam ugotowaną kaszę i łyżeczkę cynamonu. Całość dokładnie zamieszałam i doprowadziłam do wrzenia. Gotową kaszę posypałam ulubionymi owocami, migdałami i polałam syropem z daktyli. Cudowne, orzechowe śniadanie! Smacznego 
!
Komentarze
Prześlij komentarz