Chrzanowa pasta z makreli
Szybka rybna pasta? Pasta z makreli 
‼️ ale dość nietypowa, bo z chrzanem i ricottą mmm...
‼️
Składniki:
⚜️ 1 wędzona makrela (200 g)
⚜️ 1 łyżka serka ricotta
⚜️ 1 łyżka soku z cytryny
⚜️ 1 łyżeczka chrzanu
⚜️ 1 łyżka szczypiorku
⚜️ 1 łyżka pietruszki
⚜️ 1 łyżka koperku
⚜️ 0,5 małej cebuli
Makrele obieramy ze skórki, usuwamy z ości i
drobno siekamy razem z cebulą, koperkiem, szczypiorkiem i pietruszką.
Dodajemy pozostałe składniki i odstawiamy na godzinkę do lodówki by
smaki mogły się ze sobą przegryźć. Najlepiej
podawać z jajkiem na twardo 
Smacznego ‼️
Komentarze
Prześlij komentarz