Wegańska pasta z pieczonej marchewki i masła orzechowego
Kolejna pasta
! Tym razem dość nietypowa bo z pieczonej marchewki, masła orzechowego, mleczka kokosowego i nuty pikanterii
Pasta w 100% wegańska! Kapitalny smak
Składniki:
⚜️ 3 średnie marchewki
⚜️ 2 łyżki masła orzechowego
⚜️ 1/3 szklanki mleczka kokosowego
⚜️ 0,5 łyżeczki kurkumy
⚜️ 1 łyżeczka papryki ostrej
⚜️ szczypta soli
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w grubsze plastry. Pieczemy przez 25 min w 180 stopniach. Gdy ostygnie miksujemy z masłem orzechowym i mleczkiem kokosowym. Marchewkę dodajemy stopniowo by mikser mógł ją zmielić na gładką masę. Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencje dodajemy kurkumę i ostrą paprykę. Całość ponownie miksujemy. Na sam koniec doprawiamy szczyptą soli. Gotową pastę proponuje podawać z zieloną pietruszką! Smacznego 
!!


Komentarze
Prześlij komentarz