SZYNKARNIA - WROCŁAW

Kolejne obłędnie pyszne miejsce na mapie Wrocławia! @szynkarnia cóż to była za uczta dla podniebienia! 
Co możecie skosztować w ramach bieżącego menu? 

Podpłomyki tradycyjne - składają się z ciasta grahamowego na piwnym, żytnim zakwasie wyrabianym na miejscu. 
 
Podpłomyk tradycyjny Krakowiak - na podkładzie serowo-śmietanowym na bazie sera gouda z Przemkowa, kiełbasą krakowska z Felinowa, serem wędzonym z Łomnicy, pomidorem i szczypiorkiem.

Podpłomyk tradycyjny Świeżak - wegański na podkładzie pomidorowym z dodatkiem pieczarek, papryki, czerwonej cebuli, rukoli, polany oliwą.


Lunch

Zupa chłopska z ziemniakami i kiełbasą wiejską od Wiorka. Zupa robiona jest na bulionie warzywnym bez mięsa i kości.
Kurczak zapiekany z sosem pomidorowym i serem gouda z Przemkowa, brązowy ryż, szpinak baby z vinegretem.


Wurst z pieca – Delikates

Kiełbaski delikatesowe od Józefa z Ostrzeszowa zapiekane z pieczonymi ziemniakami i cebulą. Podane z sosem tatarskim i ogórkami kiszonymi od Sznajdra.

Deska Farmera

Ser Dżersejowy dojrzewający z ekologicznego gospodarstwa Ranczo Frontiera, które jest położone na Mazurach w miejscowości Warpuny, właściciel Pan Rusłan zajmuje się hodowlą krów rasy dżersej oraz owiec rasy wschodnio-fryzyjskich.

Ser Opat – ser maziowy z ekologicznego gospodarstwa Malinowa Zagroda. Jest to ser krótko dojrzewający, lekko solankowy. Delikatny w smaku jak na sery pleśniowe.

Szynka na ziołach przepiekana –szynka z pracowni produktu tradycyjnego pana Józefa Wiorka z Ostrzeszowa. Peklowana w oryginalnej lace ziołowej, wędzona i pieczona. Delikatna w smaku, lekko słona. .

Kiełbasa z dziczyzny – jest to kiełbasa z Felinowa od Pana Jacka Podgórniaka. Mięso z dzika ma to do siebie, że jest intensywne w smaku, a przyprawy podkreślają jego ostrość. 

Krakersy owsiane z rozmarynem wypiekane w piekarni Pochlebna.

Przysmak chrzanowy– ze Specjałów spod Strzechy od pana Józefa Siadaka. Idealne połączenie korzenia chrzanu z miodem pszczelim, kurkumą, octem jabłkowym i solą. Doskonały dodatek do mięs i wędlin.

Konfitury do serów od Towary Niezwykłe – konfitury z różnymi dodatkami

- Wiśnie z imbirem, goździkami octem balsamicznym, cukrem

- Gruszka z chilli, octem winnym, gorczycą, imbirem, goździkami, cukrem

- Konfitura z czerwonej cebuli z winem, rodzynkami, daktylami, octem winnym, cukrem, solą i przyprawami

Wnętrze Szynkarni jest niezwykle przyjemne, jasne i ciepłe. W sam raz na śniadanie, rodzinny obiad, bądź wieczorne spotkanie ze znajomymi przy pysznym piwie!



Restauracja czynna jest w godzinach:

poniedziałek - czwartek 09:00 - 24:00
piątek - sobota 09:00 - 02:00
niedziela  9:00 - 23:00

A poniżej możecie zapoznać się z aktualnymi cenami menu :)







Polecam bardzo to miejsce!
@szynkarnia
Lokalizacja - Świętego Antoniego 15

Komentarze

Popularne posty