SZYNKARNIA - WROCŁAW
Kolejne obłędnie pyszne miejsce na mapie Wrocławia! @szynkarnia cóż to była za uczta dla podniebienia!
Co możecie skosztować w ramach bieżącego menu?
Podpłomyki tradycyjne - składają się z ciasta grahamowego na piwnym, żytnim zakwasie wyrabianym na
miejscu.
Podpłomyk tradycyjny
Krakowiak - na podkładzie serowo-śmietanowym na bazie sera gouda z Przemkowa,
kiełbasą krakowska z Felinowa, serem wędzonym z Łomnicy, pomidorem i
szczypiorkiem.
Podpłomyk tradycyjny
Świeżak - wegański na podkładzie pomidorowym z dodatkiem pieczarek, papryki,
czerwonej cebuli, rukoli, polany oliwą.
Lunch
Zupa chłopska z ziemniakami i kiełbasą wiejską od Wiorka. Zupa robiona jest na bulionie warzywnym bez mięsa i kości.
Kurczak zapiekany z sosem pomidorowym i serem gouda z Przemkowa, brązowy ryż, szpinak baby z vinegretem.
Wurst z pieca – Delikates
Deska
Farmera
Ser Dżersejowy
dojrzewający – z ekologicznego
gospodarstwa Ranczo Frontiera, które jest położone na Mazurach w miejscowości
Warpuny, właściciel Pan Rusłan zajmuje się hodowlą krów rasy dżersej oraz owiec
rasy wschodnio-fryzyjskich.
Ser Opat – ser
maziowy z ekologicznego gospodarstwa Malinowa Zagroda. Jest to ser krótko dojrzewający, lekko solankowy. Delikatny w
smaku jak na sery pleśniowe.
Szynka na ziołach
przepiekana –szynka z pracowni produktu tradycyjnego pana Józefa Wiorka z
Ostrzeszowa. Peklowana w oryginalnej lace ziołowej, wędzona i pieczona.
Delikatna w smaku, lekko słona. .
Kiełbasa z dziczyzny
– jest to kiełbasa z Felinowa od Pana Jacka Podgórniaka. Mięso z dzika ma to do
siebie, że jest intensywne w smaku, a przyprawy podkreślają jego ostrość.
Krakersy owsiane z
rozmarynem wypiekane w piekarni Pochlebna.
Przysmak chrzanowy–
ze Specjałów spod Strzechy od pana Józefa Siadaka. Idealne połączenie korzenia
chrzanu z miodem pszczelim, kurkumą, octem jabłkowym i solą. Doskonały dodatek
do mięs i wędlin.
Konfitury do serów od
Towary Niezwykłe – konfitury z różnymi dodatkami
- Wiśnie z imbirem,
goździkami octem balsamicznym, cukrem
- Gruszka z chilli,
octem winnym, gorczycą, imbirem, goździkami, cukrem
- Konfitura z czerwonej
cebuli z winem, rodzynkami, daktylami, octem winnym, cukrem, solą i przyprawami
Wnętrze Szynkarni jest niezwykle przyjemne, jasne i ciepłe. W sam raz na śniadanie, rodzinny obiad, bądź wieczorne spotkanie ze znajomymi przy pysznym piwie!
Restauracja czynna jest w godzinach:
poniedziałek - czwartek 09:00 - 24:00
piątek - sobota 09:00 - 02:00
niedziela 9:00 - 23:00
A poniżej możecie zapoznać się z aktualnymi cenami menu :)
@szynkarnia
Lokalizacja - Świętego Antoniego 15
Komentarze
Prześlij komentarz