ZUPA A'LA MINESTRONE

 

 

Sycąca, a jednocześnie zdrowa, bo pełna warzyw zupa 🍲?
Zupa a’la minestrone 😍!
Wspaniała opcja dla wszystkich wegetarian 🌿!
A jestem pewna, że i niejednego mięsożercę zachwyci, to
połączenie składników 🤩
Wisienka na torcie? Bazyliowe pesto Monini 🌱🌱
Dzięki niemu nie potrzebujemy żadnych dodatkowych przypraw. Zupę przepełni smak bazylii i czosnku! Ponownie wspólnie z @moninipolska przygotowaliśmy dla Was nietuzinkowy przepis, który idealnie sprawdzi się na nadchodzące jesienne dni 🍁🍂

Składniki:

🍲 1,5 L bulionu warzywnego
🥫 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki (same pomidory bez soku)
🥫 1 puszka białej fasoli
🥕 1 marchewka
🧅 1 cebula
🥔 1 ziemniak
🥬 1 por
🥬 1 seler naciowy (mały)
🥒 1 mała cukinia
🍅 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
🍃 2 łyżki pesto bazyliowego monini (występuje również w wersji wegańskiej)
🍝 1 duża garść makaronu - muszelki
🧀 tarty parmezan
🍃 świeża bazylia
🧂 pieprz
🍶 oliwa z oliwek extra vergine monini Classico

Przygotowanie:

Cebule siekamy w kosteczkę i smażymy do momentu zeszklenia, następnie dorzucamy drobno pokrojoną: marchewkę,obraną cukinię, por (bez liści), seler naciowy i obranego ziemniaka.
Wszystko smażymy na oliwie z oliwek
extra vergine monini Classico.

Do gotującego się bulionu wrzucamy odcedzoną fasolkę. Gotujemy przez ok. 5 min. Następnie
dodajemy podsmażone warzywa i gotujemy przez kolejne 15 min.

Po upływie określonego czasu dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory krojone z puszki, całość
dokładnie mieszamy.

Na sam koniec wrzucamy makaron i gotujemy przez ok. 15 min do momentu miękkości. Gdy makaron
będzie prawie gotowy dodajemy pesto Bazyliowe Monini.

Ponownie wszystko mieszamy i czekamy aż składniki dokładnie połączą się ze sobą.

Gotowe porcje posypujemy parmezanem i dekorujemy liśćmi bazylii.
Smacznego 😙💚

Komentarze

Popularne posty